Då var det helg igen och jag har inte ett, utan två, bröllopsmöten inbokade på dagens schema. Båda paren gifter sig nästa år och det ska verkligen bli jättekul att få träffa dem. Dessutom kommer jag att få sitta och fika hela eftermiddagen - woho! :)

Det är väldigt bra att man som brudpar söker reda på och bockar av de "större" punkterna i god tid. De där punkterna som kanske är liiiite viktigare än exempelvis vilken färg på typsnittet man önskar ha i festprogrammet eller om toastmastern ska ha fluga, slips eller kravatt. Då syftare jag givetvis på valet av vigselplats, festlokal och mat - samt valet av fotograf!

Nu hoppas jag att brudparen jag ska träffa tycker att jag är rätt fotograf för dem och att jag kan bidra med det bästa jag vet - ett förevigande av deras stora dag i form av bilder! :)

Nedan ser ni en bild på Ida och Marcus, som gifte sig i maj i år. Dessa vackra människor kommer snart att förgylla min hemsida. Håll utkik! :)

Läs hela inlägget »

Nu är hösten här och ett nytt läsår har börjat för oss som arbetar i skolans värld. Det känns riktigt roligt! Sommaren har varit härlig men samtidigt känts väldigt lång och varm. När augusti närmade sig blev det allt bättre.

Den 18 augusti 2018 var det min dag att stå brud och säga "Ja" till min andra hälft. Det kändes väldigt rätt att ta det steget, efter snart 12 år tillsammans. Det fina är att när vi var kanske 19 år, så tittade vi i kalendern och letade efter tänkbara datum till vårt bröllop (för skojs skull!) och det var då vi hittade datumet - 2018 08 18. Nu blev det verklighet och vi hade en magisk dag!

Poängen med att jag skriver om mitt bröllop är att jag nu kan säga "Jag förstår er" och verkligen, verkligen mena det när framtida brudpar känner sig osäkra gällande val av fotograf, exempelvis. För jag har genomgått samma känslor själv - och kanske lite extra, eftersom jag själv är fotograf och fruktansvärt kritisk! Men man måste få vara det. Man måste vara det. Det är ett stort beslut. I och med detta blir jag även påmind om vilken otrolig ära det är för mig att mina brudpar valt just mig - och jag är SÅ tacksam.

Tack ni fina människor som valt mig som er fotograf. Och tack till er, som överväger att välja mig till ert bröllop - oavsett om ni har kontaktat mig eller inte. Jag ser fram emot att få träffa er! <3

Fotograf: Emma Ivarsson.

Läs hela inlägget »

Juli!

Tänk att det är juli månad och sommaren är här på riktigt! Trots att det inte var något större fel på maj eller juni, så är ändå juli den "riktiga" sommarmånaden för mig. Det innebär semester, men också att jag har mycket mer tid att ägna mig åt företaget :)

Denna vecka har bestått av en del bröllopsmöten och massa fika - vilket är hur kul som helst. Jag älskar verkligen att träffa mina brudpar och gå igenom schemat för deras bröllopsdag samt att få höra om deras tankar och önskemål. Då får jag en bra bild av deras dag framför mig och paren brukar också alltid bli extra pirriga och glada av att berätta! :) På mötet med paret jag träffade igår fick de även öva på "First Look" - hihi!

Idag står det bröllop på schemat och brudparet som gifter sig har valt denna fredag för att det är årsdag från deras första dejt - hur fint?!<3 Vi kommer troligtvis få en varm fotografering. Prognosen äger 28 grader (puh!), men det ska gå bra ändå.

Bilderna nedan är fotograferade på ett utav bröllopen jag hade i maj i år. Det var vid hembygdsföreningen i Borghamn, som ligger jättevackert precis vid Vätterns strand.
Läs hela inlägget »

Nu är det slutet av maj och för många gymnasietreor innebär det att studenten är nära - woop woop! Det betyder också att livet tar en ny början och många ungdomar funderar på att flytta hemifrån för att arbeta eller studera. En milstople i livet!
Oavsett vad livet bjuder på efter tiden på gymnasiet tycker jag att studenten ska förevigas. Passa på att boka en studentfotografering!

På bilden ser ni vackra Josefin som tog studenten förra året.

 Boka genom att mejla:
 info@lundahlfoto.se

Eller klicka HÄR för att komma direkt till kontaktformuläret.

Läs hela inlägget »

I början av maj börjar bröllopssäsongen! Jag läääängtar!

Har ni inte bokat er fotograf än, så är det inte för sent. Jag har gott om tider kvar i juni, juli och september :) Varmt välkomna med er förfrågan till info@lundahlfoto.se eller genom formuläret här.

Läs hela inlägget »
Jag träffade Maria i centrala Linköping en kall vårdag för att fika och prata om bröllopet. Vi klickade direkt och det kändes jättebra och spännande att få föreviga hennes bröllop! Inför bröllopet sågs vi igen, denna gång även med hennes blivande, på gamla slottet i Bjärka-Säby och jag fick följa med brudparet i deras tankar kring val av vigselplats och dukning av festlokalen. Det var så roligt!

Den 13 maj förra året var det dags! Vackra Maria gifte sig med sin Tobias. Jag fick vara med från Marias förberedelser till brudskålen och minglet - precis innan alla gäster och brudparet själva skulle sätta sig till bords och avnjuta middagen. Deras bröllopsdag var fylld av kärlek och glädjetårar att det var omöjligt att inte bli berörd. Helt magiskt!

Kika gärna på deras bröllopsbilder i galleriet genom att klicka HÄR.
Läs hela inlägget »

Såhär års när det är lite lugnare med fotojobben gäller det att inte tappa fotolusten, utan istället leta efter andra motiv att arbeta med. När det var Alla Hjärtans Dag fick jag en jättefin bukett av min kära sambo. Buketten var ett perfekt motiv - den var som en riktig brudbukett - och jag letade fram några ringar att placera i den för att fota macro. Här nedan ser ni resultatet! :) Nu är jag extra laddad inför årets bröllopssäsong!

Ska ni gifta Er men inte bokat bröllopsfotograf? Än är det inte för sent. Varmt välkommen med Er förfrågan till info@lundahlfoto.se eller klicka HÄR för att komma direkt till frågeformuläret.

Läs hela inlägget »

Jag kan knappt förstå att det snart är ett år sedan vackra Hanaa gifte sig med sin Stefan. Vi träffades på ett café, vilket inte helt ovanligt när jag möter mina brudpar för första gången, och vi pratade länge om deras stora dag. Det framkom tidigt att det skulle bli ett mycket spännande bröllop! Dels hade de två präster vid vigseln och massa andra härliga kulturella inslag - jag älskar't!

De valde att gifta sig en vacker vårdag och firade tillsammans med stora släkten på Storgården i Rimforsa. Jag fick vara med i 6 timmar och jag hade hur roligt som helst när jag förevigade deras bröllop! Stort tack Hanaa och Stefan för att ni valde mig som fotograf :)

Nu kan ni även se bilder från deras bröllopsdag i galleriet eller genom att klicka HÄR :)

Läs hela inlägget »

Hej på er!

Jag har kickat igång 2018 med förändringar på hemsidan - men inga drastiska sådana, så var inte oroliga. Det som är klart är att årets prislista för bröllop har publicerats. Ni hittar den längst ner på sidan Prislista > Bröllop eller längst ner i blogginlägget. Gällande priserna så har det skett några små ändringar, då två utav mina fyra paket har fått andra priser än tidigare år.

Sedan har jag kommit igång med att sålla ut vilka bilder jag ska visa från förra årets (2017) alla bröllop! Tyvärr kan jag ju inte visa alla bilder - hur gärna jag än vill - för då skulle det aldrig ta slut. Så jag måste sålla fram en 20-30 bilder istället. Det tycker jag är lagom! Sedan är det en del brudpar som tagit beslutet om att jag inte får visa några bilder alls. Det tycker jag är jättetråkigt, men självklart respekterar jag deras beslut.

Här kommer några bilder från Laila och Hannus bröllopsdag som jag fotograferade i Finspång!

Läs hela inlägget »

I början av augusti träffade jag Filip och Sofia för en parfotografering. Vi fotade vid Smedstad dammar, vilket är en av mina absoluta favoritplatser att fota på! Det ligger rätt nära Rosenkällasjön i Linköping och jag har fotat allt från familjer, par och bröllop där :) Just Sofia och Filip var hur fina och gulliga som helst, trots att de (liksom väldigt många andra) var ovana att bli fotograferade. Det blev hur många fina bilder som helst och snart kommer det att dyka upp bilder på detta vackra par under Galleri -> Par.
Håll utkik!

Läs hela inlägget »
Google+